Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07.2013 16:35 - За нощта с белия автобус
Автор: lyudmilstefanov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4941 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 10.03.2015 05:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
        Бяхме пред парламента с жена ми от 21,30 до 02,30 часа.  И видях нещата отвътре. Честно казано - беше си страшно. Мен ме беше страх, дето можех все пак да избягам. Да не говорим за депутатите вътре в автобуса колко ги е било страх! И умната глава, която измисли това извеждане, тази провокация към протестиращите, със сигурност не е достойна да носи полицейската фуражка...
        Когато жандармерията започна да изтласква гражданите и да проправя път на белия автобус, действието се разви пред очите ми - буквално на 3-4 метра. Ришимостта на хората да го спрат беше огромна. Тези, които стояха пред автобуса и които сядаха и лягаха по земята, бяха всъщност истинското лице на протеста. Самите им физиономии говореха, че са хора с морал и достойнство. Тези, които хвърляха камъни, според мен са друга категория,. В крайна сметка те застрашаваха не само и не толкова депутатите от автобуса, а самите протистиращи, които стояха на пътя му ПО МИРЕН, НО РЕШИТЕЛЕН НАЧИН.
         Когато автобусът се върна обратно в загражденията на парламента, еуфорията беше огромна. Започнаха да прииждат все повече хора и да изпълват площадите около парламента... И то хора от онези с хубавите физионимии. Настроението беше фантастично! Но се проявиха и тревожни симптоми. Видях младежи, които си трупаха камъни на купчинки, за да ги използват при втори опит за извеждане. НО ВИДЯХ СЪЩО и едно младо момиче, което събираше такива камъни в дамската си чанта и ги изхвърляше по храстите далеч от мястото на полесражението. Отнякъде някой донесе боклукчииски торби, в които се събираха и разчистваха бутилки и други тежки предмети, за да не бъдат използвани за оръжие. Аз и жена ми също, заедно с десетки други участници, изнасяхме надалеч камъни и павета... И това също бяха истинските лица на протеста. И - сигурен съм - постъпките на тези хора действаха вразумяващо ....
         А сега и по другия въпрос - какво ще правим, когато правителството подаде оставка?  ИСТИНАТА Е, че просто не знаем!!!  Ако имаше ясен отговор на този въпрос, то правителството отдавна да сме го бутнали и то да е паднало. И мнозина с основание се питат: "Да, наистина, какво правим, когато падне Орешарски?" Нови избори, които ще внесат само козметична корекция към сегашното статукво?
         И моят личен отговор на този въпрос е, че на първо място смисълът на този протест е … в самия протест. Да почувстваш радостта от това, че си гражданин, че си на улицата, сред другите граждани – точно там, където е истинското място на гражданите в страна като нашата България!. И това бих го препоръчал на всеки човек като жизнена позиция за всяка ситуация: просто застани на правилното си място и почакай да натежиш достатъчно. Всеки ще натежи достатъчно, когато е на правилното си място… И това ще преобърне ситуацията. Няма как да не я преобърне!!!

         На второ място, обаче, смисълът на този протест е в парламента да отидат хора с морални ценности, хора, които не могат да бъдат купувани и продавани като картофите на женския пазар. И аз си мисля, че и това ще се случи. независимо кои партии и кои организации ще ги вкарат в листите си, вярвам, че тези хора ще станат задължителното условия, за да можеш да очакваш добра подкрепа на избори от гражданите на България.



Тагове:   протест,   избори,   граждани,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lyudmilstefanov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 371178
Постинги: 74
Коментари: 443
Гласове: 1991
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930