Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.03.2013 07:27 - факли срещу лъжата /или защо хората се самозапалват//
Автор: lyudmilstefanov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3568 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 30.05.2016 22:29


        В тези дни всеки тревожно се пита дали протестите на гражданите ще изведат до нещо по-добро. Е, аз съм убеден в това. Колкото голяма или пък малка да е, крачката вече е направена и тя е в правилната посока... И няма връщане назад.
        До голяма степен причината за моя оптимизъм е и в това, че  случващото се у нас е част от един световен процес. И хората в Западния свят навсякъде са на улицата и искат не просто по-добро правителство, а смяна на системата.
        Разбира се, има и една българска /е, не само българска!/ специфика... Да, навсякъде по света монополи и олигарси владеят огромната част от ресурсите на Планетата-Майка и на Човечеството. Но в други страни техните действия и машинации сякаш са "някъде там горе" /или ако щете там долу?/, извън полезрението на всекидневното живеене на хората. У нас, обаче,
монополно-олигархично-мутренско-милиционерските структури са надвесени прекалено ниско над главите на хората  /или ако щете са изпълзели на повърхността/. Те засмукват енергията на всекидневното ни съществуване; вдишват аромата на градината, от която храним децата си; опразват бурканчетата от килера, в които сме скътали хранителните си запаси... Тоест - те са около нас.
        Почти е невъзможно да отидеш на СПА или дори по-простичък туризъм, без да захраниш с пари групировката ТИМ или друга подобна структура. Ще дам и един пример: Когато стреляха по Доган, водех семинар с учители в един хотел в Благоевград. Половин час след събитието фоайето на хотела се изпълни със странни същества с опасно излъчване, които чакаха нареждания. Портиерът на въртящата врата пре-старателно ме попита дали имам лична карта... Тоест -   монополно-олигархично-мутренско-милиционерските структури, очевидно истинските собственици на хотела, решиха, че е важно да ни кажат:
"Ние сме тук! И владеем ситуацията!"
        Сякаш сред най-ценните изяви на този протест е това, че варненци директно атакуват октопода ТИМ. А нужно ли е да се споменава, че тези техни лозунги не се отразяват в медиите? Медийното затъмнение на дейността на групировките е просто един банален факт. Единствено чух политологът Огнян Минчев да говори за това в Панорама, но ми направи впечатление и колко самотен стоеше той в студиото в компанията на Волен Сидеров, Петър Стоянов и Андрей Райчев. И колко мрачно го гледаше последния.
        Ще направя и ДВЕ ИСТОРИЧЕСКИ СРАВНЕНИЯ В ТАЗИ ВРЪЗКА:
        1. В началото на промените, през 90-те, в медиите се говореше за ВИС, СИК, МУЛТИГРУП  и т.н. Защото тогава за монополно-олигархично-мутренско-милиционерските структури беше важно да се демонстрират видимо, да се заявят, да уплашат хората.
Сега вече хората знаят за тях, пък и вече сме в ЕС и НАТО, та по-добре за тях да не се говори.
        2. Има една форма на протест, която най-силно приковава погледа на световната и българска общественост: протестът чрез самоубийство /гладна стачка, самозапалване, скок от висока сграда, която е свързана с властта и т.н./. Когато това се случи в България,  в услужливите медии веднага показват и "експерти" или "обикновени граждани", които обявяват тези хора за психически недобре...
        Но все пак всички ние знаем, че хората, протестиращи чрез самоубийство, са "бушоните" в обществената система. Напрежението става прекалено високо и бушона изгаря. Дебелите кабели /тоест - останалите хора/, са обзети от силно социално напрежение, от което тънката жичка просто се стопява...
Та мисълта ми е - как се протестираше чрез самоубииство през 90-те? С гладна стачка. А психологическата мотивация, залегнала в същността на гладната стачка е, да се предизвика чувство за вина у причинителя на страданието и той да бъде подложен на натиска на своята съвест. Подтекста на гладната стачка е: "Аз ще умра, бе хора! Чувствайте се виновни от това! Спрете да ни тероризирате!"
        Днес, обаче, идеята да се прубуди чувство за вина у монополно-олигархично-мутренско-милиционерските структури е тотално отписана. И затова бушоните се самозапалват. А идеята на самозапалването е друга: "Хора, ще просветна, та някой да види истината! Хора, ще просветна, за да бъда видян!"
        И затова тези самозапалващи се хора са всъщност факли срещу лъжата. Започна се не напразно от Варна, където е люпилнята на групировката ТИМ. А колко голяма е тъмнината, личи по това, че никоя "национална " медия не разследва случая.






Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lyudmilstefanov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 369815
Постинги: 74
Коментари: 443
Гласове: 1991
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031